Saturday, 15 February 2014

kulit gebu dan berseri dengan ESP :)

assalamualaikum semua :)

pernah dengar pasal ESP dari Shaklee..rasanya ramai yang dah tau..hee..dila consume ESP ni dah dekat 6 bulan..alhamdulillah serasi..dulu dila pernah jugak try beberapa minuman protein yang lain,tap tak berapa memberi kesan..ye la,kesan untuk setiap orang kan berbeza..hee







ni dia ESP dari Shaklee..dila mmg jatuh cinta abes ni ESP nih..selalunya dila shake kan dia dgn milo plus nestum waktu perut betul betul kosong..kiranya, awal pagi sebelum pergi kerja..so far, dila boleh bertahan hingga 4-5 jam sebelum makan tengah hari..so, dila boleh la elak untuk makan nasi lemak atau roti canai pada waktu pagi..hehe sejak dila guna ESP ni, kulit muka makin baik..dulu dila pnya muka penuh jerawat dan parut parutnya..sekarang kulit pun lebih gebu dan nampak bermaya..

ESP ni merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan..secara tak lansung, ia rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting..setiap hidangan mengandungi 14 gram protein dan 500 gram kalsium..untuk pengetahuan, protein ni membantu mengekalkan otot, memperbaiki tisu dan fungsi enzim dan hormon yang teratur..selain itu, ia membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat :)

ESP ni mempunyai indeks glisemik yang rendah..tahap glisemik indeks yang rendah melepaskan gula ke dalam sistem secara perlahan..oleh itu, ia amat penting bagi mengurangkan berat badan dan kesihatan dalam jangka masa yang panjang..

ni dila nak bagi dila punya testimoni :)


gambar yang BEFORE tu, siap pakai foundation tebal nak tutup parut, last last dgn camera, nampak jugak..yang AFTER ni, tanpa foundation..walaupun parut masih ada, tapi tak seteruk dulu..jerawat ada sebulan sekali ja..kalau dulu,ada masanya naik sampai 3-4 biji sekali..oh nightmare!!! tapi dila jugak consume vit C dan alfalfa Shaklee tau..

untuk pertanyaan lanjut:

Facebook: Adila Ramlee
sms/call : 013-4138747
email: noradilaramlee@gmail.com

No comments:

Post a Comment